Ens plau presentar-vos la nova VCdB (Vocalia de Cultura de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d'Arquitectes)
i esbossar, en cuatre ratlles, la nostra proposta cultural per a quatre anys, fins l'any 2003. El programa que plantegem consta de cinc cicles. En un primer pla hi ha cuatre cicles, cadascun dels quals té l'objectiu de difondre algun aspecte de la pràctica arquitectònica sota un títol concret:
Cicle 1: Arquitectura a Ibèria. Cicle2: Arquitectures del món. Cicle 3: Una mirada enrere. Cicle 4: Entorn arquitectura. Per tal de sistematitzar, en certa manera, aquest programa tenim previst fer una exposició anual de cadascun dels cicles, però sense un ordre concret.

El cinquè cicle, en el cual tenim posades gran part de les nostres il·lusions, no és enlloc i és a tot arreu. És el cicle que complementa els altres cuatre. Volem obrir les portes a escultors i antropòlegs, sociòlegs i pintors, cineastas
i geògrafs, músics i pensadors... veus riques, veus crítiques, en definitiva, veus diferents. De fet, cadascuna de les exposicions té la participació del cinquè cicle que sempre es "belluga" entre els altres. És el cicle que anomenem Altres perspectives i que va néixer del desig de voler obrir la nostra activitat professional al diàleg amb altres disciplines de la creació i, al mateix temps, obrir-nos a un públic més ampli. Molt sovint, s'aprèn més mirant enfora que mirant endins i, si més no, és bo ser preguntat per poder expressar la teva opinió. Volem contextualitzar les exposicions amb tota una sèrie d'actes que permetin conèixer l'entorn d'allò que es presenta. Una publicació, que anomenem Diari, reflecteix per escrit tot el que s'esdevé en cada exposició, de manera que al final de cadascun
dels cicles tindrem un recull escrit de cadascuna de les exposicions i els seus actes paral·lels.

Com que una nova iniciativa sempre necessita una nova imatge, aprofitem l'ocasió per presentar-vos el nou logotip
que ens acompanyarà en tots els nostres actes i propostes. Esperem la vostra participació, mentre quedem a la vostra disposició per a qualsevol suggeriment. Gràcies.