Transformar un museu (Memòria de Popcorn Love)
CARLES CONGOST

Popcorn Love és el títol del projecte que vaig preparar per a l'Espacio Uno del MNCARS i que es va poder veure durant els mesos d'abril i maig del 2001.
Es tractava d'una instal·lació que havia de transformar l'espai expositiu en un cinema a través de la mirada d'un jove romàntic i idealista.
La instal·lació s'organitzava en dues parts o ambients diferenciats: un hall i una sala de projecció.
El hall era la zona de trobada i aprovisionament. S'interpretava com la zona il·luminada on els visitants podien intercanviar els seus punts de vista sobre la projecció. Aquest hall es pensà com a un espai lúdic i al mateix temps elegant, i comptava amb el mínim nombre d'elements necessaris per tal que remetés a la imatge de les grans sales destinades a acollir públic jove els diumenges a la tarda, però des d'un enfocament intencionadament poètic i metafòric.
La segona sala era la que acollia la projecció de la pel·lícula Love & F/X, que era la peça més important de la instal·lació. Love & F/X recreava alguns dels tòpics cinematogràfics de les pel·lícules destinades al públic adolescent que triomfaren a tot el món durant els anys vuitanta. Es tractava, en definitiva, de mostrar una versió sofisticada i sintètica del gènere, mantenint-ne tots els ingredients reconeixibles.
Acompanyant Love & F/X es projectà el tràiler de la pel·lícula Kratter's, que ironitzava sobre aspectes autobiogràfics mostrant-los com si es tractés d'una espectacular superproducció d'aventures.
El visionat de les projeccions es feia des d'un llit d'enormes dimensions guarnit amb tot de coixins que reproduïen les cares serigrafiades dels cinc protagonistes, provocant així l'expansió del sentit romàntic de Love & F/X més enllà de la mateixa pantalla.
Segurament, en més d'un moment m'hauria anat bé tenir un arquitecte a mà.

CARLES CONGOST, és artista